Gratis geld verdienen met het schrijven van teksten en artikelen
Een methode om via internet geld te verdienen is door het schrijven van teksten en artikelen.
Als je de Nederlandse taal prima beheerst (het hoeft niet perfect te zijn) is dit voor jou een uitstekende manier om (extra) geld te verdienen.

Naast dat het een vrij makkelijke methode is heb je in de meeste gevallen ook nog de vrijheid om te schrijven over hetgeen wat je interesseert of wat bij je past.

En het hoeven niet per se saaie, lappen teksten te zijn. Het kan elke vorm van tekst zijn zoals handleidingen, reviews, recepten en fictieve verhalen.

De enige voorwaarde is dat je ten alle tijden de teksten zelf schrijft en niet andermans werk kopieert. Vroeg of laat wordt dit ontdekt en dat kan je nogal duur komen te staan. Voorkom dit ten alle tijden!  

Maar, hoe kun je verdienen met schrijven?

Er zijn meerdere manieren om met schrijven geld te verdienen, dit zijn de meest gebruikte methodes:

  • InfoNu en soortgelijke websites
  • Eigen blog of website
  • Eigen ebook
  • In opdracht / tegen betaling
  • Artikel websites voor SEO

InfoNu en soortgelijke websites

Websites zoals InfoNU zijn artikel verzamelsites waar iedereen zijn/haar artikelen kan plaatsen.

Het verdienmodel van de website is alsvolgt:

Jij plaats jouw geschreven artikel(en) op de website. Vervolgens wordt bij de helft van je lezers jouw Google Adsense advertentie weergeven. Als lezers op deze advertentie klikken krijg jij hiervoor een bedrag per klik.

Om hier gebruik van te maken dien je je aan te melden bij Google Adsense. Dit is het advertentieprogramma van Google en heeft als voordeel dat het altijd relevante advertenties laat zien.

Een nadeel is dat ze pas uitbetalen wanneer je 70 euro of meer hebt verdiend. Ook wordt je tegenwoordig niet zomaar meer geaccepteerd bij Adsense maar het is zeker de moeite waard om te proberen.

Eigen blog of website

Een andere manier om geld te verdienen met schrijven is door je teksten op een eigen blog of website te publiceren.

Als je een eigen blog start heb je veel meer mogelijkheden om geld te verdienen aan je teksten. Naast Adsense kun je onder andere ook gebruik maken van eigen advertenties, affiliate marketing, het verkopen van linkjes en het verzamelen van nieuwsbrief leden.

Eigen ebook

Als je goed bent in het uitleggen van dingen door middel van handleidingen, how-to’s en tutorials kan het schrijven van een ebook een mooie manier zijn om hier (flink) geld aan te verdienen.

En dit hoeft helemaal geen speciale of bijzondere kennis te zijn: Als jij een oplossing voor een probleem hebt en dit in een ebook aanbiedt zijn er altijd mensen die hier geld voor betalen.

Zij willen namelijk een oplossing voor het probleem en jij hebt deze oplossing(en) in handen. Wees hierin creatief en bedenk voor jezelf waar jij goed in bent of anderen mee kunt helpen.

Eet je koolhydraat arm en heb je hier heerlijke recepten voor? Bundel ze in een ebook! Weet je toevallig hoe je een puppy zindelijk kunt krijgen? Schrijf er een ebook over. Ben je zuinig en heb je slimme trucjes om iedere maand meer geld over te houden? Maak er een ebook over.

Er is altijd iemand die op zoek is naar iets wat jij weet. En jou daar graag voor wil betalen 😉

In opdracht voor andere bloggers/website eigenaren

Misschien vind je alle bovenstaande manieren leuk en aardig maar wil je liever snel harde euro’s voor je tijd en moeite. Dat kan ook.

Je kunt ook in opdracht van andere bloggers en website eigenaren teksten schrijven. Niet iedere blogger schrijft alle blogs zelf en laat dit (deels) door anderen doen.

Nog meer informatie en tips over geld verdienen met bloggen en het schrijven van artikelen en teksten vind je op de pagina “Geld verdienen met bloggen” en “Geld verdienen met het schrijven van artikelen

De vraag is hedendaags groot en het krijgen van opdrachten kost weinig tot geen moeite. Op websites zoals SiteDeals en Textbroker kun je een gratis account aanmaken en jezelf aanbieden als tekstschrijver.

Wat misschien een nadeel aan deze methode is, is dat je over uiteenlopende onderwerpen moet schrijven. Dit kan soms lastig(er) zijn.